ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ

Ο Δημήτρης Γαλάνης ασχολείται με πάθος με την Αυτοδιοίκηση από το 2011 και έχει χειριστεί πολλά σημαντικά θέματα του Δήμου μας.
Ως Αντιδήμαρχος Διοίκησης, οργάνωσε με επιτυχία τη διοικητική συνένωση Φιλοθέης, Νέου Ψυχικού και  Παλαιού Ψυχικού σε έναν Δήμο. Σήμερα, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αυτός ο Δήμος να γίνει ένα αληθινό Προάστιο Πρότυπο.                                                           
Είναι πτυχιούχος Νομικής με μεταπτυχιακό στο Εμπορικό Δίκαιο από το πανεπιστήμιο Albert Ludwig Universitatea, του Freiburg Γερμανίας. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1988 και κύριος εταίρος της « ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Ασχολείται ενεργά με τη δικηγορία και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στο να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις και να αναπτυχθούν υγιώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι παντρεμένος με την Εμμανουέλα Λύκου και πατέρας 4 παιδιών.
Στη νέα δημοτική παράταξη που ίδρυσε, στάθηκαν δίπλα του από την πρώτη μέρα και ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί του, σημαντικές και καταξιωμένες προσωπικότητες του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.