ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ζούμε στο Προάστιο του Λεκανοπεδίου με την περισσότερη φυσική ομορφιά.
Είτε μεγαλώσαμε εδώ από μικρά παιδιά, είτε επιλέξαμε σε μεγαλύτερη ηλικία τη Φιλοθέη, το Νέο και το Παλαιό Ψυχικό για να ζήσουμε με τις οικογένειές μας, αγαπάμε αυτόν τον τόπο, είμαστε δεμένοι μαζί του και νιώθουμε υπερήφανοι που ζούμε εδώ.
Όμως, όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο το Προάστιο όπου βιώνουμε την καθημερινότητά μας απέχει από το πρότυπο που έχουμε στο μυαλό αλλά και στην καρδιά μας. Είναι ένας υπέροχος τόπος με εξαιρετικής ποιότητας κατοίκους, όπου όμως όλα μοιάζουν σαν να έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά, δεν βρίσκει την υποστήριξη που χρειάζεται από όσους έχουν την ευθύνη του Δήμου.

Η φυσιογνωμία του Προαστίου μας, σταδιακά χάνεται

Περιδιαβαίνοντάς το, βλέπουμε παρατημένα πάρκα και παιδικές χαρές, κακοσυντηρημένους και ανεπαρκώς φωτισμένους δρόμους και κοινόχρηστους χώρους. Αρκετά σπασμένα και δυσκολοδιάβατα πεζοδρόμια. Απεριποίητο πράσινο. Η κυκλοφοριακή επιβάρυνση μεγαλώνει διαρκώς – ιδίως η περιοχή του Φάρου έχει πνιγεί. Η στάθμευση σε πολλές περιοχές του Δήμου μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Πολλές υπηρεσίες του Δήμου, παρά το φιλότιμο των εργαζομένων και τη σοβαρή προσπάθεια εκσυγχρονισμού που έγινε, λειτουργούν ακόμα αναποτελεσματικά. Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με παρωχημένες
μεθόδους και κακοσυντηρημένα οχήματα. Η λειτουργία των χώρων άθλησης και αναψυχής δεν είναι αντίστοιχη των απαιτήσεων των δημοτών. Κανένα καινούργιο έργο δεν υλοποιήθηκε. Όσοι συμπολίτες μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, δεν μπορούν να βασιστούν για τίποτα στο Δήμο. Εμπορικές χρήσεις ξεφυτρώνουν παντού και το φαινόμενο εξαπλώνεται ανησυχητικά σε όλο και μεγαλύτερο μέρος του Δήμου. Το ζοφερό αίσθημα της ανασφάλειας, στους δρόμους και στα σπίτια μας, γίνεται όλο και πιο έντονο. Και όλα αυτά, ενώ σε δύσκολους καιρούς τα δημοτικά τέλη βρίσκονται σε τόσο υψηλά επίπεδα. Κανείς δημότης δεν έχει την αίσθηση ότι τα χρήματά του πιάνουν τόπο.

Στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, ό,τι δεν πηγαίνει προς το χειρότερο, απλώς έχει κολλήσει σε μια μέτρια κατάσταση
Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο διαιωνίζεται, τόσο η ποιότητα ζωής μας υποβαθμίζεται, οι περιουσίες μας χάνουν την αξία τους και το μέλλον της περιοχής μας διαγράφεται λιγότερο αισιόδοξο.

Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει τίποτα πλέον να δώσει
Ακόμα και πολίτες που είχαν εμπιστευτεί τον απερχόμενο Δήμαρχο, σήμερα είναι απογοητευμένοι ή προβληματισμένοι, αφού οι εξαγγελίες του έμειναν στα λόγια. Στασιμότητα, τυπική διαχείριση των θεμάτων «για να περνάει ο καιρός», φαινόμενα αλαζονείας, αδυναμία προγραμματισμού, έλλειψη οράματος. Δεν παράγεται πλέον κανένα ουσιαστικό έργο.

Όσοι ζούμε στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, όμως, είμαστε άνθρωποι που στη ζωή μας και για τους δικούς μας ανθρώπους δεν συμβιβαζόμαστε με το μέτριο, αλλά θέλουμε το καλύτερο δυνατό. Και ξέρουμε ότι ο Δήμος μας έχει τεράστιες δυνατότητες και πρέπει επιτέλους να τις αξιοποιήσει.

Η νέα δημοτική παράταξη που ιδρύουμε και επισήμως σήμερα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Γαλάνη, έχει ακριβώς αυτό το στόχο: να κάνουμε, όλοι μαζί, το Προάστιό μας, ένα Προάστιο Πρότυπο. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί αν υπάρχει ένα Προάστιο στην Αττική που διαθέτει όλα τα εχέγγυα –φυσική ομορφιά, υψηλού επιπέδου δημότες, σπουδαία παράδοση, το προνόμιο της εγγύτητας με το κέντρο της πρωτεύουσας και, βέβαια, πόρους – για να μετατραπεί σε αληθινό πρότυπο, αυτό είναι το δικό μας.

Οραματιζόμαστε ένα Προάστιο που να το αντιλαμβανόμαστε ως την προέκταση του σπιτιού μας. Να ζούμε με ασφάλεια με την οικογένειά μας και να απολαμβάνουμε σύγχρονες υποδομές, πράσινο, φροντισμένους κοινόχρηστους χώρους, υψηλού επιπέδου πολιτιστικά δρώμενα, υπηρεσίες προς το δημότη με ανθρώπινο πρόσωπο.