ανδρεασ κομησ

ανδρεασ κομησ

βιογραφικο

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Ανδρέας Κόμης, με πατέρα και παππού γιατρούς, μεγάλωσε σε μία οικογένεια, ταγμένη στην προσφορά στον άνθρωπο. Αποφοίτησε από το Λύκειο της Ιονίου Σχολής στη Φιλοθέη και οι σπουδές στην Ιατρική Αθηνών ήταν η φυσική συνέχεια μιας πορείας που ξεκίνησε από τον τόπο καταγωγής του, το νησί της Μήλου, και τα οικογενειακά βιώματα εκεί, και έφτασε στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας, για να ειδικευτεί στη Μαιευτική και Γυναικολογία και να προχωρήσει περαιτέρω με εξειδίκευση στην Ιατρική Εμβρύου, τον Προγεννητικό Έλεγχο και τη Μαιευτική και Γυναικολογική Υπερηχογραφία.
Ωστόσο, η θέλησή του να προσφέρει και να αξιοποιήσει στη χώρα του τις γνώσεις και την εμπειρία του, ήταν ο λόγος που ο Ανδρέας Κόμης επέστρεψε στην Ελλάδα. Για δέκα χρόνια ήταν Επιστημονικός Υπεύθυνος στο τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου, Ιατρικής Εμβρύου και Υπερήχων του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ ενώ για σειρά ετών διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου και μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων στο ίδιο νοσοκομείο.
Θέλοντας να αξιοποιήσει τα επιστημονικά εφόδια που απέκτησε στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και να προσφέρει στη σύγχρονη γυναίκα και μητέρα ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και εξειδικευμένων εξετάσεων, ο Ανδρέας Κόμης δημιούργησε ένα καινοτόμο Κέντρο Μαιευτικής, Υπερηχογραφίας, Γυναικολογίας και Ιατρικής Εμβρύου στην Αθήνα και την Τρίπολη. Η αγάπη του για την ιατρική επιστήμη δεν αποτυπώνεται μόνο στο διαρκώς εξελισσόμενο Κέντρο του αλλά στην προσωπική του εξέλιξη ως επιστήμονα που μοιράζεται τη γνώση του μέσα από πολυάριθμες ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια γύρω από το θέμα της εξειδίκευσής του.
Η ενασχόληση του Ανδρέα με τα κοινά, δεν είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο που ανοίγει σήμερα στη ζωή του. Στην πραγματικότητα, είχε αρχίσει ήδη από τα 18 του, όταν ως μέλος νεολαίας και Υπεύθυνος Ιδεολογικού ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση ενώ ως φοιτητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ασχολήθηκε ενεργά με το φοιτητικό κίνημα, και διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Σχολής κομματικής νεολαίας, καθώς επίσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Φ.Ι.Α. (Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών), που αποτελεί το ανώτερο όργανο των φοιτητών της Ιατρικής.
Όπως η ιατρική, έτσι και η ανάγκη για προσφορά στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο, «κυλάει» στο αίμα της οικογένειας Κόμη. Παιδάκι ακόμα, ο Ανδρέας παρακολουθούσε με θαυμασμό τον συνονόματο παππού του που είχε εκλεγεί πολλές φορές βουλευτής Κυκλάδων και που επίσης παράλληλα με την επιστήμη του, ανέπτυξε έντονη κοινωνική δραστηριότητα.
Ο Ανδρέας Κόμης διαμένει στη Φιλοθέη με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους.
Ο Ανδρέας Κόμης μέσα από τα δικά του λόγια:
«Θεωρώ την οικογένεια θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας και αφιερώνω πάντα χρόνο στη γυναίκα μου και τα τέσσερα παιδιά μου. Μου αρέσει η μουσική, το διάβασμα, η φωτογραφία, αλλά και η τεχνολογία. Η φράση που νομίζω ότι με χαρακτηρίζει καλύτερα είναι η ρήση του Καζαντζάκη Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ…». Η κοινωνική πρόοδος και η βελτίωση του τρόπου ζωής των συνανθρώπων μου βρίσκονται πάντα στην κορυφή των επιδιώξεων μου. Έτσι, με αίσθημα υψηλής ευθύνης, θα αγωνιστώ προκειμένου ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού-Νέου Ψυχικού να καταστεί ένα πραγματικό προάστιο πρότυπο, κυρίως για εμάς τους δημότες του, αλλά και για όλες τις γειτονιές της Αττικής».

επικοινωνια

6945587170
a.komis@proastioprotypo.gr