κουτρουμπης γιαννης

γιαννης κουτρουμπης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Κουτρουμπής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φιλοθέη.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη.
Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στις Διεθνείς και Στρατηγικές Σπουδές Ενώ είναι Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Εργάζεται ως Δημοσιογράφος από το 2014 σε πολλά μέσα ενημέρωσης. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, στο  Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, εργάστηκε  στη Βουλή των Ελλήνων, στην Διεύθυνση Διαρκών Επιτροπών με αρμοδιότητα την παρακολούθηση συνεδριάσεων και την   καταγραφή και διόρθωση των πρακτικών των επιτροπών.
Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα  και άρθρα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση .
Έχει εκδώσει δύο βιβλία: τον Ιούλιο 2017 με τίτλο «Η εξέλιξη των ρεπουμπλικανικών αντιλήψεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής και επεμβάσεων» και το Νοέμβριο του 2022 «Το δίκτυο των αγωγών της Ρωσίας και οι ενεργειακές Σχέσεις της με την Ευρώπης» από τις Εκδόσεις Παπαζήση.

Διετέλεσε:
2008- 2012 Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Φιλοθέης.
2010- 2012 Εκδότης  της ηλεκτρονικής εφημερίδας και του περιοδικού Philothei Plus.
2012- 2017  Μέλος Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού.
2013 – σήμερα Ιδρυτής & Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης με ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο ECOSOC στον OHE.
2015 έως σήμερα Κοινοτικός σύμβουλος Φιλοθέης  Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού (εκλέγεται 2 θητείες).

Είναι γιός του θανόντος εν ενεργεία Υποπτεράρχου της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Κουτρουμπή & της π. Αντιδημάρχου Φιλοθέης Όλγας Παυλίδου-Κουτρουμπή.