χαρικλεια (κλαιρη) σινανιωτου

χαρικλεια (κλαιρη) σινανιωτου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η (Χαρίκλεια) Κλαίρη Σινανιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και μεγάλωσε στη Φιλοθέη. Σήμερα με τα δύο παιδιά της κατοικούν στο Παλαιό Ψυχικό.
Αποφοίτησε το 1992 από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Pierce College. Σπούδασε νομικά στο Université Panthéon -Assas (Paris II), Maîtrise en droit , πτυχίο και μεταπτυχιακό στο εμπορικό δίκαιο, D.E.A en Adroit des Affaires, με άριστα (1992-1997) . Στη συνέχεια ολοκλήρωσε δεύτερο μεταπτυχιακό στο University College London – London School Οf Economics, στο Ευρωπαϊκό δίκαιο L.LM, Master of Laws in European Law/ Banking Law, με διάκριση (1997-1998).
Ασχολήθηκε με  ζητήματα εταιρικού δικαίου, όπως η μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία, για την οποία έγραψε και σχετικά (These : «La societé Anonyme  Unipersonnelle», 1997 bibl. Cujas Université  de  Droit, Sorbonne ).
Εργάστηκε ως ασκούμενη  στο νομικό τμήμα της Peugeot – Citroen Group SA Paris (1997) Είναι Μέλος του δικηγορικού συλλόγου Aθηνών από το 1998 και εξωτερικός συνεργάτης της Τράπεζας Eurobank.
Από το 1998 είναι δικηγόρος του δικηγορικού γραφείου «Δεληκοστώπουλος –Σινανιώτης». Ασχολείται κυρίως με θέματα αστικού /οικογενειακού δικαίου , εμπορικές συμβάσεις/ ακίνητα κ.ά.

«Ασκώ το επάγγελμα του Δικηγόρου με αίσθημα ευθύνης και προσήλωσης στη νομιμότητα. Με τις ίδιες αρχές επιθυμώ να υπηρετήσω τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και να συμβάλλω στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Η εγγύηση βασικών αγαθών όπως η ασφάλεια, η διαφάνεια και ο εκσυγχρονισμός των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δήμου, αποτελούν κατά τη γνώμη μου τομείς καίριας σημασίας. Εστιάζω επίσης το ενδιαφέρον μου στα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού είναι η γειτονιά μου, είναι το σπίτι μου. Θα αγωνιστώ με ασίγαστο πάθος για ένα Προάστιο Πρότυπο για όλους».